Wie houdt er nu niet van die prachtige kleine taartjes?! Bij menig Franse patisserie winkels staan deze kleine taartjes te schitteren in de toonbank. Tartelettes worden ook wel mini taartjes genoemd. De bekendste soorten zijn de tartelettes met banketbakkers room en verse aardbeien maar ook de citroen tartelettes zijn erg populair. Ik vind het ontzettend leuk om tartelettes te maken en het fijne is dat je ze kan vullen en decoreren met van alles.
Dit taartje heb ik gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend en hij mocht uiteraard kiezen wat hij qua vulling wilde. Het moest een fris taartje worden met mango, en wat past daar nou beter bij dan limoen en kokos. Twee heerlijke tropische smaken die erg goed combineren met mango. Dat werd dus dit taartje met een vulling van mango-kokos puree met daarop een laag fris/zure limoen crème en om het helemaal af te maken een prachtige roos van verse mango.
De onderdelen voor dit taartje zijn niet lastig om te maken alleen moet de limoencrème en het deeg voor de tartelettes wel even opstijven. Dus houdt daar rekening mee in je planning. Je kan de tartelettes ook al vooraf maken en 1 of 2 dagen bewaren in aluminiumfolie. Hou je deeg over? Maak daar dan heerlijke zelfgemaakte zanddeeg koekjes van of vries het in voor een later moment.