Mexicaanse guacamole

met koriander

2 personen

Bereidingstijd: 10 minuten

Guacamole (spreek je uit als gwa-kamole) krijg je in Mexico werkelijk ook overal bij met wat zelfgemaakte nacho’s. Geen wonder want een goede guacamole is to die for! Het belangrijkste ingredient van guacamole is natuurlijk de avocado. In tegenstelling tot wat vele mensen denken is de avocado een vrucht die aan een boom groeit en geen groente.

Dat avocado’s heel gezond zijn komt doordat ze meer dan 20 soorten voedingstoffen bevatten zoals omega-3 en een hele hoop vitamines. Wist je dat avocado’s onverzadigde vetten bevatten die in tegenstelling tot andere vetten goed zijn om je cholesterol in balans te houden?

De traditionele guacamole bestaat uit avocado, limoen, koriander, ui, chilipeper en zout. Er zijn al veel variaties op gemaakt met stukjes fijn gesneden tomaat of zelf met zure room erdoorheen. Ik hou graag vast aan het recept van mijn schoonmoeder en die vinden jullie hieronder. Maak snel je eigen verse guacamole als heerlijk bijgerecht bij een van mijn andere Mexicaanse gerechten of lekker als dipsaus met wat nacho’s.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 avocado’s
  • 1/2 sjalotje
  • 1/2 limoen
  • koriander
  • zout en peper

Verder nog nodig

Bereidingswijze

Snij de avocado’s met een mesje doormidden. Haal met een lepel de pit eruit en schraap met de lepel het vruchtvlees eruit. Doe het vruchtvlees in een kom en prak dit met een vork fijn. Strooi er 1 theelepel zout overheen en het sap van 1/2 limoen. Snij het sjalotje heel fijn en doe dat erbij met een handje fijn gesneden koriander. Meng goed door elkaar en klaar voor gebruik!

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu