Guacamole (spreek je uit als gwa-kamole) krijg je in Mexico werkelijk ook overal bij met wat zelfgemaakte nacho’s. Geen wonder want een goede guacamole is to die for! Het belangrijkste ingredient van guacamole is natuurlijk de avocado. In tegenstelling tot wat vele mensen denken is de avocado een vrucht die aan een boom groeit en geen groente.
Dat avocado’s heel gezond zijn komt doordat ze meer dan 20 soorten voedingstoffen bevatten zoals omega-3 en een hele hoop vitamines. Wist je dat avocado’s onverzadigde vetten bevatten die in tegenstelling tot andere vetten goed zijn om je cholesterol in balans te houden?
De traditionele guacamole bestaat uit avocado, limoen, koriander, ui, chilipeper en zout. Er zijn al veel variaties op gemaakt met stukjes fijn gesneden tomaat of zelf met zure room erdoorheen. Ik hou graag vast aan het recept van mijn schoonmoeder en die vinden jullie hieronder. Maak snel je eigen verse guacamole als heerlijk bijgerecht bij een van mijn andere Mexicaanse gerechten of lekker als dipsaus met wat nacho’s.