Pasta!! Wie is er niet gek op. Het is verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren en dan gecombineerd worden met eindeloos veel ingrediënten. De Italianen eten pasta vaak als tussengerecht ‘Primi Platti’. In tegenstelling tot hoe wij pasta eten, eten de Italianen de pasta vaak enkel met saus en soms wat proteïne.
Wist je dat er wel meer dan 100 verschillende soorten pasta bestaan? In Italie maken de nonna’s pasta met de hand en dat is precies wat dit recept jullie ook gaat leren. Pasta deeg is eenvoudig te maken en bestaat enkel uit bloem, eieren, olijfolie en wat zout. Het is wel handig om een pastamachine te hebben om het deeg heel dun uit te kunnen rollen en mooie dunne fettuccine te kunnen maken. Vanaf 30 euro heb je al een prima pasta machine.
Laten we aan de slag gaan. Dit recept is voor 2 personen maar je zou ook het dubbele kunnen maken en de helft van het deeg kunnen invriezen in vershoudfolie. Dan heb je volgende week ook nog heerlijke verse pasta.