Basis pasta deeg

2 personen

Bereidingstijd: 1 uur

Pasta!! Wie is er niet gek op. Het is verkrijgbaar in alle soorten, maten en kleuren en dan gecombineerd worden met eindeloos veel ingrediënten. De Italianen eten pasta vaak als tussengerecht ‘Primi Platti’. In tegenstelling tot hoe wij pasta eten, eten de Italianen de pasta vaak enkel met saus en soms wat proteïne.

Wist je dat er wel meer dan 100 verschillende soorten pasta bestaan? In Italie maken de nonna’s pasta met de hand en dat is precies wat dit recept jullie ook gaat leren. Pasta deeg is eenvoudig te maken en bestaat enkel uit bloem, eieren, olijfolie en wat zout. Het is wel handig om een pastamachine te hebben om het deeg heel dun uit te kunnen rollen en mooie dunne fettuccine te kunnen maken. Vanaf 30 euro heb je al een prima pasta machine.

Laten we aan de slag gaan. Dit recept is voor 2 personen maar je zou ook het dubbele kunnen maken en de helft van het deeg kunnen invriezen in vershoudfolie. Dan heb je volgende week ook nog heerlijke verse pasta.

 

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 1 el olijfolie
  • snuf zout

Verder nog nodig

  • pastamachine

Bereidingswijze

Pasta deeg maken

Zeef 100 gram bloem in een schaal. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin een ei en voeg nog een extra eierdooier toe. Voeg een snufje zout en 1 eetlepel olijfolie toe. Kneed het deeg nu tot 1 geheel. Is het te droog voeg dan een beetje warm water toe, is het te nat dan voeg je een beetje bloem toe. Kneed het deeg 5 minuten goed en leg dan 30 minuten in vershoudfolie in de koelkast.

Pasta maken
Zorg dat je het volgende bij de hand hebt: vershoudfolie, bord en natuurlijk je pastadeeg.

Haal je pastadeeg uit de koelkast en snij ongeveer de helft eraf. Bestuif je werkbank met bloem, kneed het deeg goed en haal het deeg door de pastamachine op de breedste stand. Zet de pastamachine steeds een standje dunner en blijf het deeg erdoorheen halen totdat je een mooi dun deeg hebt. Het is de bedoeling dat je een lang deeg krijgt waar je bijna doorheen kan kijken.

Je kunt nu je pastadeeg door een speciaal opzetstuk halen om er bijvoorbeeld fettuccine of tagliatelle van te maken maar je kan ook kiezen om je pasta te vullen. Kortom opties genoeg bekijk een van mijn andere italiaanse recepten voor heerlijke zelfgemaakte ravioli’s en andere pasta gerechten.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu