Een echt klassieke slagroomtaart, we hebben hem allemaal wel eens gegeten op een verjaardag. Maar heb jij hem wel eens zelf gemaakt of haal je hem vaak in de winkel? Het is namelijk een makkelijke taart om zelf te maken en je kan hem vullen en decoreren met wat je wilt.
In dit recept vul ik de slagroomtaart met aardbeienjam maar je kan elke soort gebruiken die je lekker vindt. Wat ook lekker is, is een beetje lemoncurd toevoegen aan de vulling.
Voor de taart maak ik gebruik van biscuit deeg wat een heel luchtige cake is, bijna een soort wolkencake. Dat is klassiek voor de slagroomtaart maar je kan ook gewone cake gebruiken als je dat lekkerder vind. De kunst aan het maken van biscuitdeeg is dat je de tijd neemt om het heel luchtig en fluffy te mixen dat duurt zeker 10 minuten. Nadat je de lagen biscuit hebt gestapeld en gevuld ga je de taart rondom afsmeren met opgeklopte slagroom, het hoeft niet perfect strak te zijn want je bekleed de taart aan de buitenkant met geroosterde amandelen. Dit is een leuke recept om met je kinderen te maken.