Pak een maatbeker en meet hierin 80 ml heet water af. Doe de gist en suiker erbij en roer goed door laat even 2-3 minuten staan. Weeg ondertussen de bloem af en doe dit in een kom of in een foodprocessor met deeghaak. Doe de griesmeel, het zout, de komijnpoeder en 80 ml warm water erbij. Was de koriander en de peterselie en snij de blaadjes fijn en doe ze bij het deeg mengsel.
Doe dan het gistmengsel erbij en meng het deeg goed voor ongeveer 5 minuten. Mocht je geen keukenmachine hebben met een deeghaak dan kneed je het deeg 5 minuten met de hand. Duw met de muis van je hand het deeg van je af en trek het dan weer terug, dat herhaal je steeds.
Als het deeg gekneed is pak je een grote kom die je een beetje invet met olijfolie. Leg het deeg erin met een schone vochtige theedoek eroverheen en zet op een warme plek weg. Laat het deeg 5-6 uur rijzen. Het beste is om het deeg later te laten rijzen, hoe langer je het laat rijzen hoe beter de gist zijn werk doet.
Na 4 uur rijzen pak je een plank en bestuif deze met bloem, haal het deeg uit de kom en verdeel het in 4 bolletjes. Leg de bolletjes een stukje uit elkaar. Plaats de theedoek er weer overheen en laat nog 1-2 uur rijzen.
Verwarm je oven voor op 210 graden, zorg dat er een bakplaat in de oven ligt. Pak de plank met de deegbolletjes, we gaan nu kleine flatbreads maken. Zorg dat je je handen even in wat bloem wrijft tegen het plakken. Pak een bolletje en duw vanuit het midden met je vingers naar de zijkanten. Je wilt ongeveer een flatbread van 8-10 doorsnee krijgen en niet te plat. Zorg dat je flatbread zeker 1 cm dik is. Bestrooi ze met een beetje olijfolie, zout en dan de sesamzaadjes.
Als de oven heet is haal je de hete bakplaat eruit. Leg er een stuk bakpapier op en dan de flatbreads. Bak de flatbreads af in ongeveer 12 minuten zodat ze mooi goudbruin zijn.
Enjoy! ♡