De Red Velvet taart! Het is een prachtige taart om te zien met die felrode lagen met daartussen een witte creamcheese vulling. De red velvet taart komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt ook wel de fluwele taart genoemd vanwege de kleur en textuur.
Wat maakt een red velvet cake nou zo speciaal? Allereerst natuurlijk de kleur dat is echt een plaatje voor het oog. De cake heeft een lichte chocolade achtige smaak door er cacaopoeder en als laatste gaat er karnemelk doorheen. Karnemelk is niet iets waarvan de meeste mensen denken lekker in een taart maar het zuurtje activeert het bakpoeder in de taart.
Red velvet, oreo en cream cheese wat is er een beter combinatie dan deze ingrediënten? Ze zijn echt voor elkaar gemaakt en halen de smaken goed naar boven. Daarnaast staat het ook gewoon heel mooi. Deze red velvet cake is niet moeilijk om te maken en bestaat uit 3 lagen cake met daartussen de heerlijke vulling. Je kan de red velvet cake ook al 1-2 dagen van te voren maken en in vershoudfolie bewaren. Decoreer de taart met wat oreo’s en vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen maar ook frambozen kunnen gebruiken worden. Maar net wat je mooi vind!