Red velvet oreo cake

met creamcheese

8 personen

Bereidingstijd: 90 minuten

De Red Velvet taart! Het is een prachtige taart om te zien met die felrode lagen met daartussen een witte creamcheese vulling. De red velvet taart komt oorspronkelijk uit Amerika en wordt ook wel de fluwele taart genoemd vanwege de kleur en textuur.

Wat maakt een red velvet cake nou zo speciaal? Allereerst natuurlijk de kleur dat is echt een plaatje voor het oog. De cake heeft een lichte chocolade achtige smaak door er cacaopoeder en als laatste gaat er karnemelk doorheen. Karnemelk is niet iets waarvan de meeste mensen denken lekker in een taart maar het zuurtje activeert het bakpoeder in de taart.

Red velvet, oreo en cream cheese wat is er een beter combinatie dan deze ingrediënten? Ze zijn echt voor elkaar gemaakt en halen de smaken goed naar boven. Daarnaast staat het ook gewoon heel mooi. Deze red velvet cake is niet moeilijk om te maken en bestaat uit 3 lagen cake met daartussen de heerlijke vulling. Je kan de red velvet cake ook al 1-2 dagen van te voren maken en in vershoudfolie bewaren. Decoreer de taart met wat oreo’s en vers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen maar ook frambozen kunnen gebruiken worden. Maar net wat je mooi vind!

Dit gerecht is

Ingrediënten

 • 90 gr boter
 • 225 gr suiker
 • 1 ei (L)
 • 180 ml karnemelk
 • 15 gr cacaopoeder
 • 225 gr bloem
 • ½ tl bakpoeder
 • rode kleurstof
 • ½ el appelazijn
 • 200 gr monchou
 • 100 gr poedersuiker
 • rasp en sap van ¼ citroen
 • 1 rol oreo classic
 • aardbeien en blauwe bessen ter decoratie

Verder nog nodig

 • 2 hoge ronde bakvormen (∅ 12,5 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet beide bakvormen in met boter.

Klop in een kom of een foodprocessor de boter met de suiker tot een romig mengsel. Voeg dan het ei toe en laat deze helemaal opnemen in het mengsel. Pak dan een maatbeker en meet hierin de karnemelk af, voeg daar de rode kleurstof aan toe totdat je een mooi rood mengsel hebt. In een andere kom weeg je de bloem met de cacaopoeder af.

Zet de mixer op de laagste stand en voeg dan de helft van de karnemelk toe, mix goed en voeg dan de helft van de bloem toe. Mix weer goed voordat je de rest van de karnemelk en bloem toevoegt. Als het een mooie egale massa is geworden is voeg je backing soda en appelazijn toe. Dit kan een beetje gaan borrelen dat is normaal meng het zachtjes door de rest heen. Verdeel 2/3 van het beslag over één bakvorm en giet de rest van het beslag in de tweede bakvorm. Tik beide bakvormen even op de aanrecht om eventuele belletjes eruit te tikken.

Zet beide bakvormen onderin de oven en bak de red velvet cake in ongeveer 30 gaar. De bakvorm met 2/3 van het beslag zal wat langer in de oven moeten. Prik na 30 minuten even met een cakeprikker of satéprikker in, als die er droog uitkomt is de cake klaar anders controleer je even om de 5-10 minuten. Laat de cake volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier.

Nu de cake aan het afkoelen is gaan we de creamcheese vulling maken. Hiervoor doe de monchou, poedersuiker en het rasp en sap van een kwart citroen in een kom en mix je dit tot een egale massa. Schep de vulling in een spuitzak en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Als de cake helemaal afgekoeld is tik je ze uit de bakvorm. Als de cake toch een beetje vast zit dan snij je even met een mesje rondom en tik je hem dan los.
De grote cake snij je voorzichtig horizontaal door het midden zodat je twee helften hebt. In totaal heb nu drie lagen cake. Als de vulling goed gekoeld is dan kan je starten met het opmaken van de taart. Zet een laag red velvet cake op een bord of een taartkarton. Knip een hoek van de spuitzak af zodat je een opening ter grote van een 1 euro muntstuk hebt. Spuit langs de rand van de cake een mooie laag cream cheese en ga door tot het midden. Verkruimel 4-5 oreo koekjes in grove stukken bovenop de creamcheese vulling. Plaats dan de tweede cake laag erop en spuit dan weer een laag cream cheese en verkruimel 4-5 oreo koekjes in grove stukken bovenop de vulling. Plaats dan de laatste cake laag erop en kijk even of de taart recht staat.

Als laatste gaan we de bovenkant van de red velvet cake versieren. Spuit met de cream cheese toefjes (zoals meringue kisses) ongeveer 1 cm vanaf de rand helemaal rondom en herhaal tot aan het midden van de taart. Decoreer de taart dan met oreo’s, blauwe bessen en aardbeien. Je kan hele oreo’s gebruiken maar ik vind het ook leuk om een halve erop te leggen dan zie je de binnenkant ook goed. Bewaar de cake in de koelkast als je hem niet direct gaat aansnijden.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu