Spaghetti frutti di mare

met chorizo en schaal- en schelpdieren

2 personen

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Spaghetti frutti di mare, hier kan je me echt voor wakker maken! Dit gerecht met een heerlijke variatie aan schaal- en schelpdieren staat zeker in mijn top 3 pastagerechten!

Dit gerecht uit de kustregio’s van Italië is immens populair geworden en staat bij elke italiaan wel op de kaart. Spaghetti frutti di mare is ook heel goed thuis te maken omdat tegenwoordig overal wel zeevruchten te verkrijgen zijn. Het fijne is ook dat je er zelf in kan doen wat je lekker vind. Garnalen zijn nog steeds de meest populaire schaaldieren in Nederland om te eten gevolgd door mosselen.

Aan schelpdieren zoals vongole, kokkels en scheermessen moeten de meeste Nederlanders nog wennen maar het zijn echt gastronomische lekkernijen en ow zo lekker! Zoals je hoort ik ben een enorme fan van schaal- en schelpdieren en er is bijna geen variant die ik niet lust.

Voor dit recept gebruik ik garnalen, zeevruchtenmix en vongole schelpen. In de zeevruchtenmix vind je mosselen, vongole, inktvis en kleine garnalen is bijna in elke supermarkt wel verkrijgbaar. Vongole zijn verkrijgbaar bij de betere visboer of de sligro en ook bij de Aziatische supermarkt vind je een ruim assortiment in de diepvries.

Door het toevoegen van chorizo en tomaat geef je het gerecht een extra smaakdimensie en het staat nog snel op tafel ook want schaal- en schelpdieren moet je kort en op hoog vuur bereiden.  Eetsmakelijk!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 140 gr spaghetti of zelf gemaakte pasta (zie hier het recept)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 200 gr zeevruchtenmix
  • 12 rauwe garnalen
  • 12 vongole of mosselen (optie)
  • 4 cm chorizo pamplona (AH)
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

We starten met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Snij vervolgens een stuk van ongeveer 4 cm van de chorizo af en snij die in de lengte doormidden. Leg de helften met de platte kant op de snijplank en snij de chorizo in de lengte in 4 plakjes en dan horizontaal in kleine blokjes. Verhit een grote koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de ui en knoflook bij en bak even glazig. Voeg dan de chorizo toe.

Doe de tomatenblokjes even in de hakmolen en blits fijn zodat de grove stukken eruit zijn. Als het goed is kleur de pan nu rood/oranje door de chorizo, voeg de tomatenpulp erbij en meng goed door elkaar.

Zet een steelpan met water op en kook hierin de pasta in 7 minuten al dente. Indien je verse pasta gebruikt kook je die maar 3 minuten.

Ontdoe ondertussen alle garnalen van eventuele schillen en staarten. Was de vongole of mosselen goed zodat er geen zand meer in zit, kapotte schelpen gooi je weg. Voeg als eerste de vongole toe aan de tomatensaus. Doe de deksel erop en laat ze 1-2 minuten open stomen. Indien er vongole of mosselen niet open zijn gegaan dan gooi je ze weg. Voeg dan de garnalen toe en kruid deze met zout, peper, paprikapoeder en de cayennepeper. Keer ze na een paar minuten om en zodra ze mooi roze zijn voeg je de rest van de zeevruchtenmix toe.

Meng het geheel goed door elkaar en voeg dan de spaghetti toe. Pak een tang en roer de spaghetti goed door de saus en zorg dat de schaal- en schelpdieren goed worden verdeeld.

Pak dan twee diepen borden en verdeel de pasta hierover. Garneer ruim met verse peterselie (goed tegen de knoflook) en eventueel wat olijfolie.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu