Vega pasta bolognese

met gehacktballetjes

2 personen

Bereidingstijd: 30 minuten

Een klassieke pasta bolognese met gehaktballetjes kan zo erg lekker zijn maar als je geen vlees eet wat dan? Gelukkig zijn in de afgelopen jaren de vleesvervangers steeds beter geworden. Zelf ben ik wel een fan van de Vegetarische slager, af en toe een vleesvervanger eten kan prima.

Spaghetti met gehakballetjes is een klassieker die me weer even terug brengt in Italie op een terrasje met een lekker glas wijn. Voor dit gerecht geen klassieke balletjes maar lekkere vegetarische gehaktballetjes. Ik maak hiervoor een basis tomatensaus van ui, knoflook, basilicum, vega chorizo of spekjes, tomaten en courgette. Deze saus kan je voor allerlei soorten pasta’s gebruiken en is erg makkelijk om te maken.

Het hoofdbestandsdeel van deze pastasaus is tomaten. Wist je dat tomaten eigenlijk tot de fruitsoorten behoren? Het is een van de meeste gegeten ‘groente’ in Nederland en ook nog eens erg gezond. Tomaten bevatten veel kalium en magnesium en krijgt zijn rode kleur door het stofje lycopeen.

Snel aan de slag maar met deze heerlijke vegetarische spaghetti met gehacktballetjes van de vegetarische slager! Het gerecht staat al binnen 30 minuten op tafel en is lactose- en melkvrij.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 140 gr spaghetti of zelf gemaakte pasta (zie hier het recept)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • 340 gr vegetarische gehacktballetjes (Vegetarische slager)
  • 50 gr vegetarische spekjes of chorizo
  • ½ courgette
  • 1 sjalotje
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas of vegan kaas

Verder nog nodig

  • hakmolen + staafmixer

Bereidingswijze

We starten met wat snijwerk, begin met het fijn snijden van het sjalotje en de knoflook. Als je vegetarische chorizo gebruikt snij die dan in kleine stukjes of reepjes. Was de courgette goed snij deze door de helft en snij een halve courgette in kleine blokjes.

Verhit een koekenpan met wat olijfolie op middelhoog vuur. Doe hier de ui en knoflook bij en bak even glazig. Voeg dan de vegetarische spekjes of chorizo toe. Doe het blik tomatenblokjes met een flink hand verse basilicum in de hakmolen en blits fijn zodat de grove stukken eruit zijn. Als het goed is kleurt de pan nu rood/oranje door de chorizo. Voeg dan de courgette blokjes toe en bak deze 5 minuten mee totdat ze zacht zijn. Voeg daarna de tomatenpulp toe en meng goed door elkaar. Kruid de saus met zout, peper, paprikapoeder en de cayennepeper.

Zet een steelpannetje met water op en kook hierin de pasta in 7 minuten al dente. Indien je verse pasta gebruikt kook je die maar 3 minuten.

Verhit een andere koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie en bak hierin de vegetarische gehacktballetjes ongeveer 6 minuten rondom. Als de gehacktballetjes klaar zijn voeg je deze toe aan de saus. Zodra de spaghetti afgegoten is voeg je deze ook toe aan de saus. Pak een tang en roer de spaghetti goed door de saus zodat de saus zich goed verdeeld.

Pak dan twee diepen borden en verdeel de pasta hierover. Garneer met wat verse basilicum, parmezaanse kaas of vegan kaas en eventueel wat olijfolie.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu