Een klassieke pasta bolognese met gehaktballetjes kan zo erg lekker zijn maar als je geen vlees eet wat dan? Gelukkig zijn in de afgelopen jaren de vleesvervangers steeds beter geworden. Zelf ben ik wel een fan van de Vegetarische slager, af en toe een vleesvervanger eten kan prima.
Spaghetti met gehakballetjes is een klassieker die me weer even terug brengt in Italie op een terrasje met een lekker glas wijn. Voor dit gerecht geen klassieke balletjes maar lekkere vegetarische gehaktballetjes. Ik maak hiervoor een basis tomatensaus van ui, knoflook, basilicum, vega chorizo of spekjes, tomaten en courgette. Deze saus kan je voor allerlei soorten pasta’s gebruiken en is erg makkelijk om te maken.
Het hoofdbestandsdeel van deze pastasaus is tomaten. Wist je dat tomaten eigenlijk tot de fruitsoorten behoren? Het is een van de meeste gegeten ‘groente’ in Nederland en ook nog eens erg gezond. Tomaten bevatten veel kalium en magnesium en krijgt zijn rode kleur door het stofje lycopeen.
Snel aan de slag maar met deze heerlijke vegetarische spaghetti met gehacktballetjes van de vegetarische slager! Het gerecht staat al binnen 30 minuten op tafel en is lactose- en melkvrij.