Wil jij ook een variatie op een lasagne of een gebakken moot zalm? Dan is dit recept perfect voor jou! Lasagne is een gerecht dat we allemaal maken maar vaak betrappen we onszelf erop dat we altijd de standaard lasagne maken met gehakt en tomatensaus. Ja ook ik kies vaak voor deze variant dan wel zonder pasta met gegrilde groente maar dat is bijna hetzelfde.
Er zijn nog meer ingrediënten waarmee je een lasagne kan maken zoals bijvoorbeeld zalm. En wat past daar nou erg goed bij… Pesto, groene asperges, spinazie zijn ingrediënten die goed combineren met zalm en zo ontstond deze zalige lasagne.
Zalm valt onder de vette vis soorten en bevat enorm veel omega-3 vetzuren. Dat is niet alleen goed voor je cholesterol maar werkt ontstekingsremmend. Zalm bevorderd ook de aanmaakt van vitamine D wat erg belangrijk is voor onze mindset. En deze mooie vis bevat natuurlijk veel eiwitten en is daarom een goede proteïne bron.
Het fijne aan lasagne vind ik dat je deze al van te voren kan maken en dan schuif je de schaal enkel nog maar in de oven, ideaal! Voor dit recept gebruik ik verse zalm op de huid. Tip: ik koop vaak een hele zalm zijde bij de Sligro die ik in moten snij en dan invries. Dat bespaard je een hoop geld zeker als ze in de aanbieding zijn en je hebt altijd zalm bij je hand. Je kan dus prima zalm uit de diepvries gebruiken, ontdooi deze een aantal uur van te voren.