Thaise geurige curry’s, romig door de kokosmelk en een beetje pittig door de pepers. Ik ben er gek op en gelukkig bestaan er veel varianten zodat je eindeloos kan uitproberen. De meest bekende curry pasta zijn natuurlijk de rode, gele en groene curry pasta’s maar wat denk je van de massaman curry. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk en hebben ze allemaal hun eigen smaaksensatie.
Vandaag ga ik voor de gele curry, dit een milde curry in vergelijking tot de rode curry pasta. In een gele curry zit ook veel minder peper en meer aromaten zoals kurkuma (dit zorgt ook voor de gele kleur) maar ook komijn en koriander zijn hier rijk aanwezig. Normaal maak ik altijd currypasta zelf maar dat kost wel even wat meer tijd. Soms heb ik die tijd ook even niet en dan zijn er genoeg curry pasta’s te vinden die geen kleur-, geur- en of smaakstoffen bevatten zoals Blue Elephant. Deze kan je dus prima gebruiken voor een heerlijke curry als je even niet zoveel tijd hebt.
Het fijne van curry’s vind ik dat je lekker kan variëren met ingrediënten. Een gele curry is niet alleen lekker met kip maar wat denk je van grote garnalen of beef? Het kan allemaal!