Thaise gele kip curry

2 personen

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Thaise geurige curry’s, romig door de kokosmelk en een beetje pittig door de pepers. Ik ben er gek op en gelukkig bestaan er veel varianten zodat je eindeloos kan uitproberen. De meest bekende curry pasta zijn natuurlijk de rode, gele en groene curry pasta’s maar wat denk je van de massaman curry. Stuk voor stuk zijn ze heerlijk en hebben ze allemaal hun eigen smaaksensatie.

Vandaag ga ik voor de gele curry, dit een milde curry in vergelijking tot de rode curry pasta. In een gele curry zit ook veel minder peper en meer aromaten zoals kurkuma (dit zorgt ook voor de gele kleur) maar ook komijn en koriander zijn hier rijk aanwezig. Normaal maak ik altijd currypasta zelf maar dat kost wel even wat meer tijd. Soms heb ik die tijd ook even niet en dan zijn er genoeg curry pasta’s te vinden die geen kleur-, geur- en of smaakstoffen bevatten zoals Blue Elephant. Deze kan je dus prima gebruiken voor een heerlijke curry als je even niet zoveel tijd hebt.

Het fijne van curry’s vind ik dat je lekker kan variëren met ingrediënten. Een gele curry is niet alleen lekker met kip maar wat denk je van grote garnalen of beef? Het kan allemaal!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 35 gr gele curry pasta (Blue Elephant)
  • 250 ml kokosmelk
  • 150 ml kokend water
  • 4 limoenblaadjes
  • 1 el vissaus
  • 1 el limoensap
  • ½ el bruine suiker of guala jawa
  • 100 gr sperziebonen of peultjes
  • 5 babymais
  • ¼ aubergine
  • 10 champignons
  • 1 kipfilet
  • 2 lente-ui
  • verse koriander
  • 140 zilvervliesrijst

Verder nog nodig

Bereidingswijze

Verhit de wok op hoog vuur met wat olie. Doe hier de currypasta in en bak deze een paar minuten mee totdat deze gaat geuren. Voeg dan de kokosmelk en 150 ml heet water toe. Meng het geheel totdat het een egale saus wordt en verlaag het vuur naar medium hitte. Voeg de vissaus, limoensap, suiker en de limoenblaadjes toe en roer deze door de curry heen. Was de nu sperziebonen goed, snij de achterkantjes eraf en snij ze doormidden. Was ook de aubergine goed en snij een kwart aubergine in blokjes van 1 cm. Voeg de sperziebonen en de aubergine toe aan de curry en laat 5 minuten pruttelen.

Borstel dan de champignons schoon en snij ze door de helft. De babymais snij je ook de helft en voeg je samen met de champignons toe. Giet het blikje bamboo scheuten af en voeg de helft toe aan de curry. De andere helft kan je invriezen in een plastic zakje voor de volgende keer. Laat het geheel nu nog 5 minuten pruttelen.

Zet een kleine steelpan op met kokend water op hoog vuur. Zodra het water kookt voeg je de zilvervliesrijst toe en kook je deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pak een grote snijplank en snij de kipfilet in hele fijne plakjes van 2-3 mm dik. Voeg de kipfilet toe aan de curry en laat deze enkele minuten mee pruttelen. Als je curry te dik wordt voeg je gewoon wat heet water toe totdat die op de juiste dikte is die jij lekker vindt. Ik hou van een curry die nog net een beetje vloeibaar is.
Giet de zilvervliesrijst af als deze klaar is. Snij ondertussen de lente-ui in fijne repen.

Pak een klein kommetje van 6-8 cm (∅), doe hier de rijst in en druk deze goed aan met een lepel. Draai het kommetje nu in het midden om op een diep bord. Herhaal dit nog een keer voor het tweede bord. Verdeel dan de curry over beide borden rondom de rijst. Garneer met fijn gesneden lente-ui en wat verse koriander.

Enjoy! ♡

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu