Risotto frutti di mare

2 personen

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 120 gr risottorijst
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml groente bouillon
  • 1/2 blik Mutti Polpa
  • 20 ml witte wijn
  • 12 rauwe garnalen
  • 12 vongole of mosselen (optie)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • fijngesneden peterselie
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 30 gr plantaardige boter

Verder nog nodig

Bereidingswijze

We starten eerst met het bereiden van de risotto aangezien deze even moet garen. Snij de ui en de tenen knoflook fijn. Verhit in een grote koekenpan op middelhoog vuur de helft van de plantaardige boter. Zodra de boter gesmolten is voeg je de uit en 1 teen knoflook toe. Het andere teentje knoflook heb je later nog nodig. Bak deze glazig en voeg dan de risotto rijst toe. Roer dan 2 minuten goed door zodat de boter zich verdeeld over de rijst. Blus het geheel dan af met de witte wijn.

 

Laat enkele minuten pruttelen zodat de alcohol kan verdampen. Zet ondertussen een pan op met de groente bouillon. Die kan je zelf maken door diverse groente (ui, wortel, prei) fijn te snijden en aan bakken in de pan. Je kan ook kiezen voor een groente bouillon blokje. Voeg iets meer dan 1/2 liter water toe en zorg dat je bouillon heet is. Voeg nu een flinke soeplepel van de bouillon toe aan de risotto rijst. Zodra de bouillon bijna is opgenomen voeg je weer een nieuwe lepel toe.

Maak ondertussen de garnalen schoon en was de vongole/mosselen goed.

We gaan nu even kijken naar de gaarheid van de risotto. Proef dan een rijstkorrel, hij moet voor 85-90% zacht zijn. Is die nog te hard dan maak je nog een beetje bouillon extra. Voeg de bouillon per 100 ml toe en nadat de rijst het opgenomen heeft proef je weer even.

Als de rijst goed is voeg je het halve blikje mutti tomaten toe en kruid de risotto met wat zout en peper. Roer dit goed door en voeg al laatste het restant van de plantaardige boter toe en laat je risotto even rusten.

Verhit een koekenpan op hoog vuur met wat olijfolie. Zodra de pan goed heet is doe je hier de garnalen in en die kruid met de paprikapoeder, cayennepeper en wat zout en peper. Na 2 minuten draai je de garnalen om en bak je ze aan de andere kant. Zodra ze mooi roze zijn voeg je de vongole of mosselen toe en 1 gesneden teentje knoflook. Doe de deksel op de pan en schud af en toe om de mosselen en vongole mooi gaar te stomen. Na ongeveer 2-3 minuten zouden de mosselen en de vongole open moeten zijn.

Pak nu diepe borden en schep hier royaal risotto op en verdeel de garnalen/vongole/mosselen over de risotto.  Garneer met Parmezaanse kaas, fijn gesneden peterselie en wat goede olijfolie.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu