Wil je eens variëren met zalm? Dan is dit gerecht echt ideaal. Het is eenvoudig, snel en smaakvol. Met dit gerecht krijg je gegarandeerd blije gezichten aan tafel.
Key is het maken van de saus waar je de zalm zachtjes in laat garen. In de Vietnamese keuken wordt veel gekookt met het trio gember, knoflook en chili. Dit zijn de ultieme smaakmakers in dit gerecht. Allereerst start je met het maken van een karamel. Suiker, honing en water zachtjes laten inkoken zonder er teveel aan te komen. Zodra je die mooie amber achterige kleur krijgt blus je de karamel af met sojasaus, let op dit kan gaan pruttelen en misschien een beetje spetteren. Zodra je alles hebt toegevoegd aan de saus leg je de zalm erbij en laat je deze zachtjes garen.
Het lekkere aan dit gerecht is die kleverige saus over de zalm en groente. Daarvoor moet je de saus goed laten inkoken totdat die de dikte heeft van honing. Het inkoken van een saus doe ik altijd op hoog vuur maar zorg wel dat je zalm dan al uit de pan is anders gaar je die te ver door. De groente kan je prima tijdens het inkoken in de pan leggen. Krijg je al trek in deze heerlijke zalm met een Vietnamese twist? Het volledige recept vind je hieronder.
2 reacties. Reactie plaatsen
Ziet er lekker uit maar sojasaus is niet glutenvrij. Al bestaat er wel GV sojasaus.
Dank je wel! Ja dat klopt er is een glutenvrije variant. Die gebruik ik altijd maar zal het erbij zetten 🙂