Er gaat wat mij betreft niets boven vers gebakken kokosballen of kokosmakronen hoe we ze ook noemen 🙂 De krokante buitenkant met een guewy binnenkant is typerend voor deze makkelijk te maken lekkernij. Op mening foodtruck festivals of evenementen is er tegenwoordig wel een stand te vinden voor kokosballen. Het is een eenvoudig koekje om te maken, de basis bestaat uit slechts 3 ingredienten suiker, eiwit en kokosrasp. Kind kan de was doen toch zou je zeggen 🙂
Daarnaast zijn kokosballen ideaal voor mensen die graag lactosevrij en glutenvrije koekjes willen eten en zelf willen maken. Let op: niet alle variaties zijn gluten/lactose vrij. Rum/Rozijnen, Gember/Limoen, Pandan zijn lactose/glutenvrij. Er zijn wel diverse opties lactose vrij beschikbaar voor pure chocolade zoals de delicata reep van AH pure chocola.
Hieronder vind je het basisrecept voor 20 stuks die je nog extra lekker kan maken met 1 of meerdere variaties. Het hoeft dus niet maar ik geef graag wat opties. Maak dus altijd eerst het basis recept en voeg dan de extra ingredienten toe die je lekker vindt. Wil je de meerderheid proberen verdubbel dan je recept.