Pindasaus

2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Is het nou pindasaus of satésaus? Wij Nederlanders blijven het door elkaar halen maar het verschil is eigenlijk heel duidelijk. De saté of pindasaus komt oorspronkelijk uit Indonesië,  waar bij de saté een saus op basis van pinda’s werd gereserveerd.

De pindasaus wordt gemaakt van pinda’s of pindakaas en satésaus is eigenlijk alle saus die we bij de saté serveren.  Dit kan ook een saus op basis van ketjap zijn. Omdat wij saté en pindasaus aan elkaar gekoppeld hebben noemen we het vaak satésaus. Nu dit duidelijk is kan je aan de slag met het maken van je eigen pindasaus!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 2 el pindakaas
  • 250 ml heet water
  • 3 tl sambal
  • 3 el ketjap manis
  • 1 el limoensap
  • ½ tl trassi
  • 30 gr grof gehakte cashewnoten of pinda’s

Verder nog nodig

Bereidingswijze

Pak een steelpannetje en doe daar de pindakaas, sambal, limoensap en ketjap in zet op laag vuur op het fornuis. Roer goed door elkaar en voeg dan de helft van het water toe en verdun daarmee de pindakaas. Als het een egale massa is voeg je de rest van het water toe en roer goed door. Laat de pindasaus op laag vuur pruttelen.

Als de pindasaus op de gewenste dikte is zet je het vuur uit. De een houdt van een dunne pindasaus en de ander van een wat dikkere, voeg wat water toe als die te dik voor jouw doen is. Strooi als laatste de grof gehakte cashewnoten over.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu