Aan deze oogverblindende kleur van de pandan cake kan je niet voorbij, fluor groen met de heerlijke smaak van pandan en kokos. Pandan is een blad afkomstig uit Zuidoost-Azië en wordt ook wel de vanille van het oosten genoemd. We kennen pandanblad van de pandanrijst maar het wordt ook vaak verwerkt in zoete Aziatische gerechten zoals cakes en spekkoek.
Deze Indische pandan cake at ik voor het eerst tijdens het grootste Indisch festival in Den Haag, de Pasar Malam Besar. Een heerlijke luchtige cake met een vleugje kokos en de nootachtige smaak van pandan. Perfect na een Indische rijsttafel!
De kunst van een goede sponge cake is om de cake heel luchtig te houden, dat is nog even wat oefenen. Als je je goed aan het recept houdt moet die lukken 😉 Voor deze pandan cake gebruik ik de pandan pasta van het merk Koepoe Koepoe, verkrijgbaar bij een Aziatische supermarkt of online.
1 reactie. Reactie plaatsen
[…] Kokosballen zijn tegenwoordig een enorme hit, op menig foodtruck festival vind je wel een kraam waar deze heerlijkheden worden verkocht. Ik ben gaan experimenteren met kokosballen toen ik geen gluten mocht eten en zelfs iets lekkers moest gaan bakken. Deze versie is met pandan pasta die vaak wordt gebruikt in de Indonesische keuken bijvoorbeeld voor een pandan cake, dat recept vind je hier! […]