Power juice

met biet, gember en grapefruit

2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Iedereen heeft wel eens zo’n ochtend dat je met even wat minder energie opstaat of dat je je wat verkouden voelt. Dan is het tijd voor een power juice als ontbijt! Deze juice is een van mijn favoriete om de dag eens goed mee te beginnen. Biet is een van de ingrediënten van deze juice, de roze kleur dankt de biet van betanine. Bietjes zowel gekookt als rauw erg gezond voor je want ze bevatten ontzetten veel mineralen. Het voordeel van een rauwe biet in deze juice is dat de betanine een belangrijke antioxidant beter opgenomen wordt dan wanneer biet wordt verhit.

Naast biet zit in er in de juice nog zo’n enorm gezond ingrediënt in namelijk gember! Gember heeft een belangrijke verhittende eigenschap en wordt daarom vaak geadviseerd bij griep of verkoudheid. Daarnaast helpt gember erg goed bij misselijkheid, als ervaringsdeskundige kan ik dat 100% beamen.

Kortom de power juice met een lekkere kick van de gember zorgt ervoor dat jij je dag goed begint!

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 1 grapefruit
  • 1 medium biet
  • 2 cm verse gember
  • 1 pink lady appel
  • 1 mini komkommer
  • 1 kleine winterpeen

Verder nog nodig

  • sapcentrifuge of slowjuicer

Bereidingswijze

Was de appel goed en snij doormidden en dan nogmaals door de helft. Verwijder het klokkenhuis en snij in partjes. Pak een kom en doe de appel hierin. Was dan de komkommer en de wortel goed en snij ze in schijven van 1 cm dik en doe in de kom bij de appel. Snij een stuk van 2 cm van de gember af en haal het schilletje eraf. Ook deze mag in de kom bij de appel.

Dan gaan we de biet schillen, mocht je geen roze handen of nagels willen kan je even een handschoentje gebruiken. Snij de biet in grove stukken en doe deze ook in de kom.

Als laatste snijden we de grapefruit in 4 partjes en halen de dikke schil eraf. Laat de partjes grapefruit even op je snijplank liggen.

Zet nu de slowjuicer of sapcentrifuge aan en zet een maatbeker onder het uiteinde. We starten eerst met het harde stukken zoals biet, gember en wortel. Daarna de komkommer en dan de grapefruit. Als laatste gaan de partjes appel erbij.

Je kan je sapje in de maatbeker even goed doorroeren en dan in 2 glazen schenken.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu