In deze tijd van het jaar met ik gek op alles met speculaas. Alleen de geur van die speculaaskruiden laat me denken aan de herfst. Wist je dat speculaaskruiden uit 9 verschillende specerijen bestaan? Zoals kaneel, anijs, nootmuskaad maar ook peper en korianderzaad. In de 17de eeuw toen er massaal specerijen meegebracht werden naar Nederland zijn de bakkers gaan experimenteren met verschillende speculaaskruiden.
Wie had gedacht dat deze kruiden later zo immens populair in Nederland zouden worden. Je kan met speculaaskruiden natuurlijk klassieke speculaasbrokken of gevulde speculaas maken maar ik geef jullie graag een optie, speculaas cookies met pure chocolade. Lekker chewy van binnen en rijk aan speculaassmaak.
Het maken van deze cookies is een pace of cake, leuk om samen met je kinderen te doen. Heb je teveel deeg gemaakt vries het dan in voordat je ze gaat bakken. Verpak het deeg goed in vershoudfolie en dan blijft het zeker een paar weken goed in de vriezer. Kan je later nog een keer genieten van deze heerlijke speculaas cookies!