Tom Kha soep vind ik zo onwijs lekker. In Thailand heb ik er wel liters van deze heerlijke pittige kokossoep op. De soep komt oorspronkelijk uit Laos het buurland van Thailand en dat gerecht is al snel overgewaaid naar de Thaise keuken.
Tom Kha Kai is de variant met alleen kip en betekend letterlijk kip galangal soep. Galangal is een wortel net als gember en bij ons beter bekend als laos. De wortel is familie van de gember alleen smaakt deze heel anders wat frisser dan de gemberwortel. Verse laos is verkrijgbaar bij toko’s of aziatische supermarkten en lenen zich prima om in te vriezen zo heb je altijd laos bij de hand.
Net als gember heeft laos ook een geneeskrachtige werking. Het eten van laos helpt tegen misselijkheid, maagkrampen en zelfs tegen reisziekte. En laat dit nou net de basis zijn voor deze soep! Het fijne aan de tom kha soep is dat deze heel makkelijk te maken is en in 30-40 minuten al op tafel staat. Heb je meer tijd dan adviseer ik je de smaken langer te laten intrekken. Dit gerecht is genoeg soep voor vier personen als voorgerecht.
3 reacties. Reactie plaatsen
Wat een heerlijke soep 😀 even je ogen dicht en je bent in Thailand …
Hij ook makkelijk te maken 👍
Heeeeeerlijk!
Leuk om te horen! Fijn dat het gesmaakt heeft 🙂