Het bapao broodje! Wie kent deze Aziatische snack niet? Van die perfecte ronde luchtige broodjes met een lekkere vulling in het midden. Toen ik jonger was heb ik er genoeg van gegeten. Tegenwoordig vind je ze zelf in de snackbar.
De bapao komt oorspronkelijk uit China en is daar ook bedacht. Wij kennen de bapao eerder vanuit de Indonesische keuken, daar is het echt een klassieker en niet meer weg te denken. De naam bapao bestaat uit twee delen, ‘Pao’ betekend in Chinees het broodje en ‘ba’ is de vulling. De vulling voor een broodje bapao bestaat vaak uit rundvlees, kip of varkensvlees maar kan ook gemaakt worden met vegetarisch gehakt.
Het maken van het broodje is leuk om zelf te doen. Het vouwen van het broodje is even oefenen maar oefening baart kunst. Op mijn instagram vind je wat video’s die je stap voor stap laten zien hoe je een bapao broodje vouwt. En hoe gaaf is het dat je je eigen bapao broodjes dan gevouwen hebt?!
Voor het deeg kan je speciaal bapao meel kopen bij een Aziatische supermarkt. Zelf gebruik ik all purpose wheat flour, daar kan je bapao’s, bao bun’s, dumpling deeg etc mee maken. Hier vind je de link naar het meel. Dit meel is wat witter dan gewone bloem maar als je het niet kan krijgen is een goede kwaliteit ’00’ bloem ook goed.
Veel plezier met het maken van je eigen bapao’s!