Aziatische wraps

met paksoi en gegrilde kip

2 personen

Voorbereiding: 2 uur

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Wrap it up! Dat vind ik zo heerlijk aan wraps dat je deze eigenlijk met alles kan vullen. Wraps kunnen eigenlijk altijd als lunch, avondeten, high tea of met een picknick. Als avondeten wil je natuurlijk wel een goed gevulde variant zoals deze Aziatische wraps gevuld met kippendijen en nog veel meer lekkers.

Waarom noemen we het eigenlijk een wrap? Want wraps zijn eigenlijk gewoon tortilla’s zoals we dat kennen uit de Mexicaanse keuken alleen dan groter dan een originele tortilla. Tortilla’s of wraps worden vaak gemaakt van (volkoren)bloem of mais. De naam wrap is waarschijnlijk ontstaan vanuit het Engelse wrap it. We rollen ze immers ook op..

Voor deze wraps heb ik er een Aziatische twist aan gegeven door paksoi te gebruiken in plaats van sla en ze lekker te vullen met taugé, cashewnoten en reepjes omelet. Dit is een heerlijk gerecht die je snel op tafel kan zetten en ook nog eens gezond is. Het meeste werk zit hem in de voorbereiding en de marinade van de kip, daarna is het een kwestie van vullen en oprollen! Je zou de kip zelfs al de avond van te voren kunnen marineren en in de koelkast laten staan. Dit recept is voor twee wraps per persoon.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 350-400 gr kippendijen
  • ½ witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap
  • sap van ½ limoen
  • 4 volkoren tortilla’s medium
  • 150 gr mini paksoi
  • 75 gr tauge
  • 2 lente-ui
  • 50 gr cashewnoten (in stukjes)
  • 2 eieren
  • verse koriander
  • zout en peper
  • 3 el mayo
  • 1 e srirachasaus

Verder nog nodig

  • hakmolen
  • contactgrill of grillplaat

Bereidingswijze

We starten eerst met het maken van de marinade voor de kip. Ontdoe de ui en de knoflook van de schillen en doe deze in de hakmolen. Snij een stuk van 2 cm verse gember af en haal het schilletje eraf en doe deze bij de knoflook en ui. Voeg hier de sojasaus, ketjap en limoensap aan toe en blits het geheel fijn. Doe de kippendijen dan in een bak en schenk hier de marinade overheen, verdeel het goed over alle kippendijen. Dek de bak af en ze deze in de koelkast voor minimaal 2 uur. Als je ruim de tijd hebt kan je de marinade ook de hele nacht laten intrekken.

Als de kip al enige tijd in de koelkast staat kunnen we verder gaan met het voorbereiden van de rest. Kluts de twee eieren met wat zout in een maatbeker. Verhit een koekenpan met een beetje olie op middelhoog vuur. Zodra de olie heet is doe je de geklutste eieren in de pan, draai na 5-6 minuten je omelet om en bak nog 2 minuten aan de andere kant. Als je omelet klaar is leg je deze op een bord om af te koelen.

Ondertussen gaan we de sriracha mayonaise maken. Doe de mayo en srirachsaus in een kommetje en meng goed door elkaar. Is die iets te scherp voeg dan een beetje limoensap toe.

Pak een groot bord zodat we hier alle verschillende ingrediënten op kunnen leggen. Dat is makkelijker als je je wraps gaat maken. Was de mini paksoi goed en snij de achterkant eraf. Pel de blaadjes van de paksoi eraf en leg even apart. Heb je geen mini paksoi dan kan je ook een deel van de gewone paksoi gebruiken en snij die dan in stukken van 5 cm lang. Probeer dan wel meer het groene gedeelte van de paksoi te gebruiken. Verhit dan de koekenpan waarin je de omelet hebt gemaakt op middelhoog vuur en laat hier de paksoi even in slinken. Zodra de blaadjes wat zachter worden kan je de paksoi uit de pan halen en op het bord leggen. Was de taugé ondertussen goed en leg deze op het bord. Hetzelfde doe je voor de blaadjes koriander.

Snij de lente-uien in schuine dunne reepjes en leg ze op het bord bij de rest.

Als het goed is is je omelet nu afgekoeld en kan je deze in dunne lange reepjes gaan snijden en bij de rest van de ingrediënten op het bord leggen. Nu is het tijd om de kippendijen te gaan bakken. Verhit de contactgrill of een grillpan op hoog vuur. Leg de kippendijen erop en grill deze 6-7 minuten. In de grillpan draai je de kippendijen halverwege om. Haal na 6-7 minuten even een kippendij van de grill en snij deze door. Als ze mooi gaar zijn haal je alle kippendijen eraf en snij je ze op een plank in dunne reepjes. Leg ze even op een stukje aluminiumfolie en vouw deze dicht, zo blijft je kip warm als je je wraps gaat maken.

Zet een schone koekenpan op hoog vuur zonder olie en verwarm hier even de tortilla’s in 1 minuut per kant. Dan kan je onderhand gaan starten met het maken van je wraps. Doe een eetlepel sriracha mayo op de tortilla en smeer deze een beetje uit. Leg dan in het midden over de hele lengte wat paksoi, taugé en omelet. Daarop leg je wat reepjes kip en garneer dan met wat lente-ui, blaadjes koriander en stukjes cashewnoten. Hou je van pittig doe er dan wat extra srirachasaus bovenop. Rol de tortilla nu op en steek er een prikker in dat die dicht blijft. Dit herhaal je voor de rest van de tortilla’s.

Enjoy!♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu