Dark Chocolate kardemom cookies

met macadamia

15 stuks

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Coookiess!! Wie is er niet gek op? Ik ben gek op die typische amerikaanse cookies die nog een beetje zacht van binnen zijn. Er zijn veel verschillende recepten van en dat is altijd een beetje uitproberen wat de juiste structuur geeft. Deze cookies met een zachte ghuwy binnenkant bevatten veel suiker en boter wat typerend is voor deze structuur.

Je kan met het basisrecept van deze cookies natuurlijk varieren wat je wilt. Ik heb ervoor gekozen om een cookie van 70% pure chocolade te maken met kardemom dat geeft net even een andere smaak dimensie. Ben je fan van melk chocolade of witte chocolade dan vervang je dat gewoon of maak je blanke cookies. Alles is mogelijk zolang jij maar maakt wat je lekker vindt!

Deze cookies zijn ook nog eens 100% lactose- en melkvrij. Wil je ze ook glutenvrij maken? Vervang dan bloem door glutenvrij zelfrijsend bakmeel.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 225 gr plantaardige boter op kamertemperatuur
  • 300 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 2 eieren (L)
  • 350 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl maizena
  • 100 gr pure chocolade (70%)
  • 25 macadamia noten
  • zeezout

Verder nog nodig

  • foodprocessor of mixer
  • kleine ijslepel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de boter samen met de lichtbruine suiker in de foodprocessor of gebruik een kom met een handmixer en mix het goed door elkaar tot een romige beslag. Breek dan één ei boven het mengsel en meng die zachtjes door het beslag heen voordat je de volgende toevoegt. Als beide eieren goed zijn opgenomen weeg je de droge ingredienten (cacaopoeder, bloem, bakpoeder, kardemom, maizena) af en voeg je die toe.

Hak de helft van de pure chocolade heel fijn en voeg deze ook toe aan het deeg. De rest van de chocolade snij je in fijne blokjes en leg je even apart. Meng het deeg heel goed door elkaar tot een mooi vast koekjes deeg. Bekleed dan 2 bakplaten met wat bakpapier. Pak een kleine ijslepel en maak die even nat en schep dan ijsbolletjes van koekjesdeeg op de bakplaat. Laat wel 1 cm ruimte tussen de bolletjes voor het bakken. Als je alle bolletjes hebt gemaakt druk je in elk bolletje wat stukjes pure chocolade en een macadamia noot. Mocht je niet van macadamia houden kan je ook pecannoten, hazelnoten of amandelen gebruiken net wat je lekker vind. Strooi als laatste een heel klein beetje zeezout op de koekjes en schuif dan de bakplaten in de oven. Zet de wekker op 5 minuten en draai de bakplaten na 5 minuten om zodat de koekjes gelijk gebakken worden. In totaal bak je de koekjes 10 minuten.

Haal na 10 minuten de bakplaten uit de oven en zet ze op een houten plank. De volgende tip gebruik ik altijd van een andere foodblogger namelijk FoodfromClaudine en dat werkt echt super! Pak een uitsteekring van 10 cm, plaats die over een cookie heen en draai die dan rond zodat je cookie mooie randen krijgt. Dit is optioneel je kan ze ook gewoon laten afkoelen en serveren.

Enjoy! ♡

Je kan het deeg ook invriezen! Verpak het deeg als een worst in vershoudfolie en bewaar tot wel 4 weken in de vriezer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu