Mexicaanse koolsla

met mais en koriander

2 personen

Voorbereiding: 30 minuten

Bereidingstijd: 20 minuten

Op zoek naar een lekkere frisse salade bij een BBQ of een pittig Mexicaans gerecht dan is deze koolsla perfect! We kennen allemaal wel de Amerikaanse Coleslaw die meer uit mayonaise bestaat dan kool, dat heb ik een beetje geminderd en aangevuld met limoensap, lekker fris.

Voor deze salade gebruiken we een combinatie van rode en witte kool die boordevol vitamines en mineralen zitten. Vooral vitamine A, B en C zijn rijkelijk te vinden in deze koolsoorten. Daarnaast bevat kool heel weinig calorieën, zo’n 30 per 100 gram. En omdat groente veel vezels bevatten geven ze je sneller een voller gevoel.

Deze gezonde salade staat al in 20 minuten op tafel. Houdt wel even rekening dat je de kool 30 minuten moet weken in zout water.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 150 gr rode kool
  • 150 gr witte kool
  • sap van 1/3 limoen
  • 100 gr mais
  • 2 el mayonaise
  • koriander

Verder nog nodig

Bereidingswijze

Snij de blaadjes rode en witte kool in hele fijne dunne reepjes. Doe ze in een grote kom en vul die met water totdat de kool onderstaat en doe er 1 el zout bij. Laat ongeveer 30 minuten staan.

Giet na 30 minuten het water af en spoel de kool goed af met koud water. Doe dan de mayonaise met het limoensap erbij en meng het geheel goed door elkaar dat de mayonaise verdeeld is over alle stukjes kool.

Doe als laatste de mais met wat blaadjes koriander erbij. De koriander is naar eigen smaak als je er van houdt doe je 2 handjes en anders 1 handje met blaadjes. Hussel het geheel goed door elkaar.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu