Rode linzen kokoscurry soep

2 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Soep, ik ben er gek op! Het is super gezond en je kan erin doen wat je zelf wilt. Soep waar kokosmelk in verwerkt is, is helemaal mijn favoriet. Dat bracht mij op het idee om een kokoscurry soep te maken met rode linzen. Door de curry en kokosmelk krijgt deze soep een Aziatisch tintje en een beetje pit.

Wist je dat rode linzen veel eiwitten bevatten en daardoor een uitstekende vleesvervanger zijn? Ongeveer 21% van de voedingswaarden van linzen betreffen eiwitten. Ze zijn daarom erg voedzaam en bevatten veel vitamines en mineralen. Deze soep is perfect voor vegans en vegetariërs maar ook voor mensen die niet tegen gluten en lactose kunnen. Eigenlijk kan iedereen deze soep wel eten want hij is gewoon super lekker en gezond! Het grote voordeel is dat het makkelijk te maken en is en met een ruim half uurtje op tafel staat.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 100 gr rode linzen
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 el thaise rode curry (Koh Thai)
  • ½ winterpeen
  • ½ witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 400 ml groente bouillon
  • 1 el chili vlokken + extra voor garnering
  • 6 takjes koriander + extra voor garnering
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 el komijnpoeder
  • olijfolie
  • zout en peper

Verder nog nodig

  • staafmixer

Bereidingswijze

We starten eerst met fijn snijden van de ui, knoflook en gember. Pak vervolgens een grote steelpan en verhit deze op middelhoog vuur met 2 el olijfolie. Zodra de olie heet is doe je de fijngesneden ui, knoflook en gember erbij en fruit je deze even aan. Voeg dan de rode curry pasta toe en blijf roeren. Maak ondertussen de groente bouillon en doe de linzen in een vergiet en spoel ze goed af met koud water. Voeg dan de komijn en chilivlokken toe aan de pan en roer goed door elkaar. Voeg dan de linzen toe en bak deze 1 minuut mee.

Snij ondertussen de winterpeen in dunne plakjes. Voeg dan de tomatenblokjes, de groente bouillon, de winterpeen, de koriander (met steeltjes) en de kokosmelk toe. Roer even door elkaar en laat het geheel dan 25 minuten koken op middelhoog vuur. Roer af en toe een keer door om te zorgen dat de bodem niet aankoekt.

Na 25 minuten prik je even met een mesje in een stukje wortel als die zacht is is de soep klaar. Pureer de soep dan met de staafmixer tot een gladde massa. Tijdens het koken is er best wat water verdampt en daarom kan je nu best een dikke soep hebben. Hou je daarvan dan laat je de soep zo anders voeg je gewoon wat kokend water toe totdat die op de gewenste dikte is. Ik vind de soep zelf het lekkerst als die de dikte van yoghurt heeft.

Garneer met een beetje olijfolie, wat chili vlokken en blaadjes koriander. Probeer ook eens mijn huis gemaakte flatbreads erbij! Dat recept vind je hier.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu