Gnocchi ovenschotel

met zoete aardappel, aubergine en courgette

2 personen

Bereidingstijd: 1 uur

Ovenschotel wie houdt er niet van?  Een makkelijke manier om een lekker en gezond gerecht op tafel te zetten. Dit is zo’n gerecht boordevol groente!  Deze gnocchi (dat spreek je uit als njokkie) ovenschotel zet je binnen een uurtje op tafel.

In de ovenschotel gebruiken we tomaat en aubergine, deze groente behoren tot de nachtschadefamilie net als paprika en pepers. De overtuiging bestaat dat groente uit de nachtschadefamilie schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid omdat ze veel alkaloïden bevatten. Gelukkig zitten alkaloïden vooral in de stelen dus geen zorgen! Groente bevatten veel vezels en antioxidanten en kunnen zeker niet ontbreken in ons voedingspatroon.

In dit gerecht gebruiken (bijna) alleen maar groente en dus ideaal voor vegetarische of veganistische foodies! Om de ovenschotel helemaal vegetarisch te maken vervang je de chorizo door wat vegetarische spekjes.

Dit gerecht is

Ingrediënten

  • 250 gr zoete aardappel
  • 150 gr bloem
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr passata
  • ½ aubergine
  • ½ courgette
  • 5 cm chorizo pamplona (AH) of 60 gr vegetarische spekjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • zout en peper
  • 60 gr mozzarella of vegan mozzarella
  • parmezaanse kaas (garnering)
  • verse basilicum (garnering)

Verder nog nodig

  • stamper
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Maak het basis recept zoete aardappel gnocchi, het recept vind je hier. 

Zet een pan ruim kokend water op strooi hier wat zout in en kook de gnocchi een paar minuten totdat ze boven in de pan drijven dan zijn ze klaar. Giet het water af en zet de gnocchi even weg.

Verwarm de oven voor op 185 graden. Pak een schone snijplank en snij de ui en de knoflook fijn. Pak een grote koekenpan en verhit hier wat olie in op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe. Snij ondertussen kleine blokjes van de chorizo en voeg die toe aan de pan. Snij dan de courgette en aubergine in blokjes van 1 bij 1 cm en voeg deze ook toe aan de pan.

Bak het geheel een paar minuten zodat de aubergine en courgette een beetje lichtbruin kleuren. Voeg dan de passata toe met de tijm en oregano, kruid met zout en peper en meng het goed door elkaar.

Pak nu een ovenschaal en doe de inhoud van de pan erin en vervolgens de al gekookte gnocchi toe. Schep het geheel goed door elkaar dat de gnocchi goed verdeeld wordt. Je kan nu nog wat mozzarella over de ovenschotel heen strooien.

Zet de ovenschaal dan voor 25 minuten in de oven. Haal na 25 minuten de schaal uit de oven en verdeel over de borden garneer met wat parmezaanse kaas en verse basilicum.

Enjoy! ♡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Probeer deze recepten ook eens

Menu